pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Over mij

Karen van der Toolen

Moeder van twee volwassen kinderen en wonend en werkend in Assendorp.

huisvanscheiding

 

In 2017 opende ik Mediation Praktijk Zwolle. Na jarenlang in het onderwijs gewerkt te hebben als docent met "zorg"leerlingen en als schoolleider verantwoordelijk voor de zorg op een VMBO was het tijd voor een nieuwe stap.

Ik volgde de opleidingen tot mediator, familiemediator en registreerde me bij het ADR-register als mediator, familiemediator en conflictcoach. Echter al  snel merkte ik dat mijn cliënten het heel prettig vinden als ze alles rondom de scheiding (bemiddeling, financiële en juridische zaken) bij één persoon kunnen regelen.

Daarom heb ik ook de opleiding tot financieel echtscheidingsadviseur gevolgd. Bij echtscheidingen vind ik mezelf dan ook meer een scheidingsbemiddelaar waar mediation een onderdeel van is.

Mensen denken vaak dat mijn werk alleen maar bestaat uit ellende, maar eerlijk gezegd valt dat reuze mee. De mensen die bij mij komen willen heel graag dat hun scheiding goed geregeld wordt. Natuurlijk lopen daarbij de emoties soms hoog op, maar het geeft mij voldoening om te zien dat aan het einde van het traject de zaken goed geregeld zijn voor mijn cliënten en hun kinderen.

Zelf ben ik 20 jaar geleden gescheiden en kind van gescheiden ouders, dus je zou me een ervaringsdeskundige kunnen noemen. In ieder geval weet ik hoe belangrijk het is tot afspraken te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. Dat deze afspraken duidelijk en (juridisch en fiscaal) kloppend vastgelegd worden spreekt voor zich. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een realistisch en uitvoerbaar ouderschapsplan wordt gemaakt.

Ik werk doelgericht en snel waarbij ik jullie wensen en behoeften zeker niet uit het oog verlies.