pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Blog

Do's & don'ts bij een scheiding met pubers

Do’s en dont’s bij een echtscheiding met pubers

huisvanscheidingIn dit derde blog over pubers en echtscheiding wil ik ingaan op de meest gemaakte fouten van (binnenkort) gescheiden ouders. Niet omdat ik zo graag aan ouders wil vertellen hoe het moet, maar omdat het gevaar bestaat dat je ongewild en wat mij betreft onnodig schade toebrengt aan je kind.

 

Ruim 70.000 thuiswonende kinderen maken jaarlijks mee dat hun ouders uit elkaar gaan. Daarvan hebben zo’n 16.000 kinderen ernstige last van de gevolgen van de scheiding.

Bron: [...]

lees verder →


Hoe vertellen we onze puber dat we gaan scheiden?

Hoe vertellen we onze puber(s) dat we gaan scheiden?

huisvanscheidingVan de week had ik een gesprek met vier pubers van 12,14,16 en 17 jaar. Ik begeleid de scheiding van hun ouders en daar hoort voor mij ook een gesprek bij met de jongeren. Ze zijn op een leeftijd dat ze ook heel goed mee kunnen denken over een ouderschapsplan. Daarnaast hebben ze vaak best veel vragen over de scheiding. Vaak zijn dit heel praktische zaken als: “Moeten wij naar de rechter?” of “Hoe gaat dat als ik 18 ben?”. Maar er is ook ruimte voor emoties.

Dit [...]

lees verder →


Pubers en echtscheiding

Pubers en echtscheiding

huisvanscheiding

Er wordt veel geschreven over kinderen en echtscheiding en over wat er in een ouderschapsplan moet staan. Pubers zijn echt wel een hoofdstuk apart als het gaat over emoties die een scheiding los kan maken, maar zeker ook hoe je als ouder(s) met je kind omgaat in deze verwarrende tijd.

 

Een puber weet heel goed hoe relaties werken en begrijpt ook dat deze voorbij kunnen gaan. Als het je eigen ouders betreft is het meestal toch wel een hele klap. Ze zitten midden in een fase van het losmaken van hun ouders en dat proces wordt verstoord [...]

lees verder →


Coronavirus en je relatie

huisvanscheidingRelaties die voor de Coronacrisis al wankelden worden nu echt op de proef gesteld. 

Een aantal tips om het zo goed mogelijk door deze periode door te komen zijn:

  • Erger je ergens aan, bedenk dan eerst of het echt noodzakelijk is dat het een issue wordt, of kun je accepteren dat het zo is?
  • Irriteert iets je echt spreek het dan uit en op een rustige manier, en het liefst als de (eventuele) kinderen in bed liggen.
  • Maak een dagschema waarin je de taken verdeeld en plan ook allebei tijd voor jezelf in, zonder elkaar.
  • Werk je allebei thuis, probeer dan een [...]

    lees verder →

Wanneer vertellen we de school van de kinderen dat we gaan scheiden

Een aantal jaar geleden was ik mentor van Bart, een gesloten 14-jarige met wie ik de stilzwijgende afspraak had vooral niet te vaak ingewikkelde gesprekken met hem te voeren. Een knipoog, complimentje of een corrigerende blik was voor hem - en dus ook voor mij-  een prima manier van communicatie.

Op een maandag ergens halverwege het schooljaar zag ik een ineens een hele andere kant van Bart: ongeïnteresseerd, boos en storend was hij aanwezig in de klas. De corrigerende blik, [...]

lees verder →


Gratis ansichtkaart

Kom eens een mooie gratis ansichtkaart halen voor een vriend of vriendin, die het moeilijk heeft.

huisvanscheiding

Ik kan de kaart ook voor je schrijven en versturen. Stuur me een berichtje via contact of whats app met daarop: het adres, de tekst en afzender en je telefoonnummer. Je ontvangt dan een tikkie voor de porto kosten.


Boeken

Nog 3 dagen tot de opening!

huisvanscheiding

De boeken staan alvast mooi in de kast, klaar om gekocht of uitgeleend te worden.

 


Huis van Scheiding open

 

huisvanscheidingMaandag 13 januari is de opening van Huis van Scheiding.  Iedere maandag inloopspreekuur van 12 tot 20 uur.

Loop vooral eens binnen voor vrijblijvend advies of een boek  over echscheiding voor jezelf of jullie kinderen 

 

 


Goedkoop scheiden

huisvanscheiding

Wist je dat goedkoop scheiden het meest gebruikte zoekwoord is als het gaat om echtscheiding? Logisch want je wilt liever niet teveel geld besteden aan iets dat niet eens leuk is.

Maar is goedkoop scheiden verstandig?

Ik heb daar niet een eenduidig antwoord op. De goedkoopste manier is zelf jullie scheiding online regelen. Niets mis mee zou je zeggen, en dat hoeft ook niet zo te zijn. Gaan jullie in goed overleg uit elkaar en is er op financieel gebied niet veel te regelen dan kan dit een prima optie zijn.

Maar goedkoop scheiden kan net zoals zoveel dingen in het leven [...]

lees verder →